Familia lui George Floyd a obţinut 27 de milioane de dolari daune-interese

George Floyd
George Floyd
12 martie 2021, 23:13

„Acest acord amiabil este cel mai important din istoria SUA într-o procedură privind drepturile fundamentale intentată pentru o moarte imputabilă unei abateri”, au explicat avocaţii într-un comunicat.

Familia lui George Floyd a depus o plângere civilă în iunie 2020 împotriva municipalităţii şi a celor patru ofiţeri de poliţie implicaţi în moartea bărbatului afro-american. Procesul penal al unuia dintre ei s-a deschis marţi la Minneapolis.

Tribunalul din Minneapolis care judecă dosarul uciderii afro-americanului George Floyd a acceptat joi solicitarea procurorilor de a reinstitui acuzaţia de ‘crimă de gradul trei’ formulată pe numele lui Derek Chauvin, poliţistul alb deja acuzat de ‘crimă de gradul doi’ şi ‘omucidere involuntară’, notează Reuters.

La 25 mai 2020, Derek Chauvin a rămas cu genunchiul pe gâtul unui american de culoare timp de aproape nouă minute. Înregistrarea video a faptei, devenită virală, a declanşat manifestaţii de amploare împotriva rasismului şi violenţelor poliţieneşti în întreaga lume.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite