Familia lui Bercea Mondial, condamnată. Cea mai mare pedeapsă a primit-o fiul lui, Florin Anghel: 9 ani

9 martie 2017, 17:27

Cea mai mare pedeapsă a primit-o fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel – 9 ani de închisoare. Trebuie să plătească şi despăgubiri de 1500 de euro lui Mircea Băsescu.

Izaura Anghel a primit o pedeapsă cu suspendare, dar soţul ei, Marius Constantin, a fost condamnat la aproape patru ani de detenţie.

Grinică Ion Anghel, minor, va fi obligat să participe la cursuri de formare profesională. Incuplaţii au fost acuzaţi că l-au şantajat pe Mircea Băsescu că vor face dezvăluiri compromiţătoare în care ar fi fost implicat acesta, dacă nu le va da 280.000 de euro.

În mai 2014, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, a mers la Constanţa, la Mircea Băsescu, şi, sub ameninţări, a cerut aproape 300 de mii de euro.

O lună mai târziu, procurorii anticorupţie de la Constanţa i-au trimis în judecată pe soţia lui Bercea Mondial, doi dintre fii săi, precum şi pe fiica şi ginerele acestuia, sub acuzaţia de şantaj.

Într-un dosar separat, Mircea Băsescu a fost condamnat, în vara anului trecut, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru că a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial. Urma să intervină pe lângă magistraţi ca să îl scape pe Sandu Anghel de închisoare.

Mircea Băsescu este încarcerat la penitenciarul Poarta Albă. Conform legii, el întruneşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat: are peste 60 de ani, deci execută doar o treime din pedeapsă, şi a stat încă un an în arest preventiv şi la domiciliu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite