Falsul medic Matteo Politi rămâne în arest. Contestația depusă de italian a fost respinsă

13 februarie 2019, 09:50

ACTUALIZARE Matteo Politi și-a început ziua la Tribunalul București. A încercat să îi convingă pe judecători să înlocuiască arestul preventiv, decis de magistrații de la Judecătoria Sectorului 1 cu măsura controlului judiciar. Procurorii au susținut însă ca bărbatul e un pericol fiindcă ar putea repeta greșelile, mai ales că are antecedente în Marea Britanie și Italia. În sala de judecată, italianul a spus însă că vrea să se împace cu pacientele. În acest fel speră să scape de acuzația de înșelăciune.

Iubita italianului a venit să îl susțină la tribunal. Răspunsurile oficiale date de instituțiile din România nu au convins-o că Mateo Politi este un impostor.

Mateo Politi e acuzat de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii. A fost prins săptămâna trecută de polițiști când încerca să iasă din țară. Mai multe femei îl acuză pe italian că le-a nenorocit după ce le-a făcut intervenții estetice.

Ședința de judecată a început, magistrații trebuie să stabilească dacă în următoarele 30 de zile falsul medic italian Matteo Politi va sta sau nu în spatele gratiilor, a transmis Vlad Ungar, pentru Telejurnal. El a fost plasat în arest preventiv de Judecătoria Sectorului 1, însă a contestat această măsură. El este acuzat că a exercitat o profesie fără drept, de înșelăciune. Matteo Politi ar fi efectuat mai multe intervenții chirurgicale, operații estetice, în clinici private din București.

Daniel Ionașcu, avocatul lui Matteo Politi: „Mizez pe eliberarea lui din arest. Niciodată nu a fost dat într-un consemn, ca să fugă din țară. Neavând interdicția, nu putem vorbi despre fugă”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite