Falsul medic a fost prins la vamă în timp ce voia să iasă din țară

6 februarie 2019, 10:54

Cetățeanul italian urmează a fi predat în cursul zilei unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Matteo Politi are doar 8 clase, dar şi o condamnare cu suspendare în Italia. Sub numele de Matthew Mode, şi-a elaborat un CV impresionant, pe baza unei diplome false, emisă de o facultate din Priştina – Kosovo.

Astfel a profesat aproape un an, fără să aibă aviz de la Colegiul Medicilor. Acum, autoritățile au declanșat anchete de amploare și îi verifică pe toți medicii străini de la noi. Colegiul Medicilor informează că a făcut plângere la Parchet pe 17 ianuarie.

Presupusul medic despre care se ştia că se numește în acte Matteo Politi se pare că avea de fapt o altă identitate. Fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, a declarat că de fapt în cheamă Mecio Molt, nu este Politi Matteo. Ăsta este numele de scenă. Lucra pe la Monza și în mall-uri, în cabinete neautorizate. Nu este singurul caz! Mai sunt niște domni care fac astfel de operațiuni. Parchetul de la Sector 1 este sesizat despre aceste cazuri”, a mai spus Gheorghe Iancu.

A operat zeci de pacienți fără să fie medic. Ministrul Sorina Pintea, despre cazul falsului chirurg italian: „Ministerul nu a dat echivalarea acelei diplome”. Poziția Colegiul Medicilor și a Grupului Monza România

Ca să profeseze în România, un medic străin trebuie să depună un dosar cu mai multe documente la Ministerul Sănătăţii. După ce autorităţile verifică diplomele doctorului, dau un aviz. Cu acesta, se duce la Colegiul Medicilor unde obţine dreptul de a practica medicina. Apoi, la Direcţia de Sănătate Publică pentru a obţine un cod de parafă.

Colegiul Medicilor din București a cerut Direcției de Sănătate să verifice documentele tuturor medicilor străini care profesează în spitale de stat şi private.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite