Falsul chirurg Matteo Politi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

7 februarie 2019, 08:03

ACTUALIZARE Falsul medic italian Mateo Politi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, relatează la Telejurnal reporterul TVR Daniel Dude. Decizia luată de magistrații Judecătoriei Sectorului 1, nu este definitivă dar executorie.

ACTUALIZARE Mateo Politi este la Judecătoria Sectorului 1, unde magistrații vor decide dacă vor dispune arestarea lui preventivă.

ACTUALIZARE Procurorii l-au audiat pe falsul medic Matteo Politi și au cerut arestarea lui preventivă.

ACTUALIZARE Matteo Politi urmează să fie adus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, după ce seara trecută a fost reținut și audiat de polițiști. Apoi va fi prezentat Judecătoriei Sectorului 1, cu propunere de arestare pentru 29 de zile.

Italianul este acuzat de înșelăciune în primul dosar deschis încă din noiembrie, când două persoane au depus plângere împotriva falsului medic. Acesta le-ar fi închiriat o sală într-un spital privat care nu îi aparținea. Pe 17 ianuarie 2019, Colegiul Medicilor din România a făcut plângere împotriva lui pentru exercitarea unei profesii fără drept. Procurorii au făcut plângere penală in rem, iar ieri au conexat cele două dosare.

–––––––––––––––––––––––––––––––

La audieri, avocatul italianului a prezentat un act prin care Ministerul Educaţiei din România recunoaşte diploma în Sănătate eliberată pe numele lui Politi de către universitatea din Priştina.

Numai că, în document scrie că nu poate profesa ca medic şi, în plus, unele date par să fie false.

După aproape 3 ori de audieri, polițiștii l-au reţinut pe falsul medic pentru înșelăciune. Pentru acuzația de practicare a unei meseri fără drept, continuă cercetările.

Anchetatorii au primit documente de la Colegiul Medicilor din România şi Italia, DSP și 3 clinici private. Au colaborat și cu autorităţile din Marea Britanie, unde cetățeanul italian este cercetat pentru fapte similare.

La audieri, avocatul falsului medic a prezentat un act eliberat de Ministerul Educaţiei, prin care i s-a recunoscut diploma de studii eliberată de Universitatea din Priştina în 2013.

Însă, documentul nu i-a certificat calitatea de medic, ci numai dreptul de angajare sau continuare a studiilor.

Diploma de studii prezentată de italian ridică altă problemă, a unui posibil fals. În antetul actului, scrie Republica Serbia, iar Priștina se află în Kosovo, stat independent din 2008.

Preşedintele Colegiului Medicilor a declarat pentru Știrile TVR că italianul nu a primit dreptul de a practica în România.

Matteo Politi  a fost prins, ieri, de poliţiştii din Vama Curtici, în timp ce încerca să iasă din ţară cu trenul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite