Falsă amenințare cu bombă la Liceul catolic Gerhardium din Timişoara și la un mall din oraș. Autorii au fost indentificați și amendați

Amenințare cu sinuciderea
Amenințare cu sinuciderea
12 ianuarie 2022, 11:28

ACTUALIZARE: Amenințarea cu bombă la Liceul catolic Gerhardium a fost făcută de un elev al unității de învățământ. Pentru fapta lui a fost amendat cu 1.000 de lei.

Iar autorul amenințării de la mall, un bărbat în vârstă de 31 de ani, a fost amendat cu 4.000 de lei, a anunţat Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

ACTUALIZARE: O altă amenințare cu bombă ce vizează un mall din Timișoara  a fost anunțată printr-un apel la 112.

ACTUALIZARE: Elevii și cadrele didactice au revenit în clădire, iar circulația pietonală și rutieră în jurul imobilului a revenit la normal după ce s-a dovedit că amenințarea este falsă.

Peste 500 de elevi şi cadre didactice de la Liceul catolic Gerhardium din centrul municipiului Timişoara au fost evacuaţi din clădire, miercuri, în urma unui apel la 112 care anunţa că, în incinta şcolii, ar fi amplasată o bombă.

Potrivit unor surse judiciare, s-a primit un apel prin 112, iar la faţa locului s-au deplasat echipa pirotehnică de la SAS, poliţişti şi echipaje ISU.

Inspectorul şcolar general adjunct Cosmin Hogea a afirmat că sunt 485 de elevi evacuaţi şi 70 de cadre didactice şi personal angajat.

Pirotehniștii și trupele antitero au controlat întreaga clădire a liceului, iar după o oră de căutări s-a stabilit că a fost o alarmă falsă.

Polițiștii îl caută pe cel care a făcut anunțul continând amenințarea cu bombă la 112.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite