Fals ortoped și fals psiholog. Pacient care voia să facă RMN: Mi-a dat să țin o țeavă la capătul căreia se aprindea o luminiță și era conectată la un calculator

22 februarie 2019, 14:28

Ionuț Marian Grigore se prezintă pe Internet drept ortoped-traumatolog și psiholog.

Pe site-ul său scrie că din 2015 și-a deschis o clinică medicală în București pentru servicii medicale și tratamente cu buget restrâns. Anunță că face și analize medicale, inclusiv pe contract cu casa de asigurări de sănătate.

Numai că „analizele” promovate nu au nimic de-a face cu sistemul de asigurări. A constatat-o un pacient care avea nevoie de un RMN.

Pacient: La telefon, când am făcut acea programare, individul a spus că face RMN. RMN-ul este Rezonanță Magnetică Nucleară. Intri într-un tub. La cabinetul acesta care era o cămăruță undeva într-un cămin, mi-a dat să țin o țeavă. Un cilindru la capătul căruia se aprindea o luminiță, un cilindru mic. M-a pus să-l țin în mâna strânsă. Acesta era conectat la un calculator, iar el se uita pe acel calculator. Eu nu vedeam nimic în acel calculator și spunea. Cred că mi-a înșirat peste 50 de boli. Mi-a spus 50 de mii de diagnostice pe care le-aș avea.

Pacientul spune că i-a cerut patru sute de lei pentru așa-zisul RMN. Și 1400 de lei pentru câteva ședințe de fizioterapie. Dar și-a dat seama că este păcălit. Nu i-a plătit taxa și i-a cerut și diploma de medic. Nu i-a arătat-o.

Pacient: A trecut și la amenințări, la injurii și amenințări cu lumea interlopă. M-a amenințat cu clanul sportivilor, cu clanul lui Chira.

Informațiile de pe siteul centrului medical ne fac sa credem că este vorba despre o clinică adevărată cu aparatură de ultima generație, în realitate nu am găsit decât un cabinet medical improvizat într-o cameră de cămin.

La intrarea în cămin suntem întâmpinați de un câine, iar paznicul ne îndrumă imediat spre cabinet.

Jurnalist: Nu, dumneavoastră sunteți…

Ionuț Marian Grigore: Dl doctor!

Jurnalist: Am înteles că faceți și RMN?

Ionuț Marian Grigore: Da. Rezonanță magnetică cuantică, este formă de calcul pe calculator.

Jurnalist: Deci unde? Aici! Adică puteți să faceți un RMN la șold?

Ionuț Marian Grigore: Trebuie să facem o investigație la domiciliu, să vedem ce se întâmplă cu articulațiile și cu oasele.

Jurnalist: Cam cât m-ar costa?

Ionuț Marian Grigore:  Consultația 250 la domiciliu, iar tratamentul este 1300 de lei, nu mai adaug niciun transport. Investigațiile la domiciliu sunt 500 de lei, dar dacă va fi pacienta mea mai reduc 100 la analize.

Jurnalist: Ce analize?

Ionuț Marian Grigore: Cardiovascular, cerebrovascular, gastrointestinal la stomac, rinichi, ficat

Cabinetul este rudimentar, are doar doua paturi, câteva haltere, poze cu scheletul uman și un laptop cu care medicul susține că face întreg setul de analize. A trebuit să ne grăbim însă, pentru că veniseră pacienții programați.

Jurnalist: Am verificat diplomele pe care le aveți și apar că sunt false. Dumneavoastră sunteți chiar doctor sau vă dați doctor?

Ionuț Marian Grigore: Sunt, sunt.

Jurnalist: Doctor în ce sunteți ?

Ionuț Marian Grigore: Ortopedie.

Jurnalist: Și când ați absolvit? În 2017.

Jurnalist: Deci, de doi ani ați absolvit. Dacă ați terminat facultatea în 2017 ați făcut rezidențiat?

Ionuț Marian Grigore: Da, da, da!

Ionuț Marian Grigore nu a făcut însă facultatea de medicină și nu este nici rezident, așa cum se prezintă. Sesizați de jurnaliștii TVR, oficialii Ministerului Sănătății confirmă că actul în care scrie că s-a specializat în ortopedie este falsificat.

Este un fals grosolan.  Centrul de resurse umane al ministerului Sănătății a verificat diploma prezentată. Ea este falsă. El nu figurează în evidențele ministerului, nici ale Direcției de Sănătate Publică pentru eliberarea codului de parafă.

Este fals și atestatul de psiholog pe numele lui Ionu? Marian Grigore, care ar fi născut în 1992. Colegiul Psihologilor din România a transmis pentru Știrile TVR că acesta nu figurează în evidențele organizației. Și că va sesiza organele de anchetă.

Culmea e că, în 2016, Ionuț Grigore anunța pe net că angajează medic de familie cu drept de practică și cu cel puțin 1200 de pacienți pe listă.

Pe pagina de Facebook a unei afaceri din Breaza, tot el scrie că este un tip perfecționist și foarte istet, că nu-i place să-și recunoască greșelile și este foarte iubăreț! Și că se descurcă bine și cu școala, mai ales că dă bacalaureatul. Nu e clar însă din ce an este descrierea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite