Faleza din Jurilovca. Festivalul Borşului de peşte

Mii de turisti si localnici s-au adunat pe faleza din Jurilovca la Festivalul Borsului de peşte. Toţi au încercat să afle secretele reţetelor pentru a încerca să gătească acasă. Însă gustul inconfundabil al preparatelor tulcene este dat mai ales de peştele proaspăt pescuit. Vedeta Festivalului este storceagul, un borş care se face din ...sturion.

01 Septembrie 2019, 14:01 (actualizat 01 Septembrie 2019, 14:47) |
Festivalul peștelui
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Delta e singurul loc unde se prepară storceag - o combinaţie de borş şi supă, un amestec de bucătarie românească şi ucraineană. Se prepară cu mai multe feluri de peşte, ideal sturioni. Pentru storceag se pun la fiert bucăţile de peşte cu legume. Dupã douãzeci de minute de fiert se adaugã smântâna şi mãrar.

Un bucătar din Jurilovca a venit cu un preparat inedit: frigăruia din peşte tocat, pusă  la tigaie.

Gospodinele au pregătit 30 de mii de porţii de borş pentru care s-au folosit nu mai puţin de 5 tone de peşte proaspăt pescuit.

Festivalul Borşului de peşte lipovenesc de la Jurilovca a ajuns la editia a doua. Zeci de bucatari si mii de portii de bors de peste si mancare din peste asteaptă aşadar să fie gustate în Portul Turistic din comuna Jurilovca.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 5°C
IASI 7°C 1°C
CLUJ 1°C -2°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 8°C 2°C
BRASOV 3°C -2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI