Faima jambonului din regiunea Huelva a ajuns în 35 de țări

Există o regiune în Spania unde porcul trăiește aproape liber și este hrănit natural ca să ofere o delicatesă a gastronomiei. Localitatea Jabugo este celebră pentru felul în care produce jambonul, una dintre bucatele favorite ale spaniolilor, iar porcul iberic are chiar și un muzeu.

13 Iulie 2017, 11:19 (actualizat 13 Iulie 2017, 11:52) Știrile TVR |

Viata porcului din Jabugo, o localitate din sud-vestul Spaniei este foarte diferita de cea a semenilor săi din alte părți ale lumii, unde este îngrășat doar pentru Crăciun.

Ca să obțină un jambon recunoscut pentru savoarea sa, crescătorii de porci din provincia Huelva folosesc doar rasa porcului iberic, care se trage din mistrețul african.Animalul  trăiește in regim de libertate pe o suprafață de un hectar și timp de 2 ani se hrănește doar cu ceea ce găsește in natura.

Faima jambonului din regiunea Huelva a ajuns în 35 de țări din lume unde este vândut ca un produs de lux, iar autoritățile locale au solicita acordarea titlului de denumire de origine protejată.

Din Jabugo, Huelva, pentru TVR, Felix Damian.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 29°C
IASI 29°C 28°C
CLUJ 26°C 25°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 27°C 28°C
BRASOV 24°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI