Factură de 376 de milioane de lei la energie electrică primită de proprietarul unei pizzerii din Adjud. Angajat: Am crezut că a venit factura pentru tot județul Vrancea

Factură astronomică la energie electrică, primită de proprietarul unei pizzerii din Adjud. Acesta avea de plătit, potrivit documentelor emise de furnizor, 376 de milioane de lei, echivalentul a peste 76 milioane de euro. Și nu este pentru prima dată cînd primește o factură uriașă. În urmă cu o lună, bărbatul a primit o factură de 150 de milioane de lei.

20 Ianuarie 2023, 17:42 (actualizat 20 Ianuarie 2023, 19:28) Știrile TVR |

Momente de groază pentru proprietarul pizzeriei, când a deschis plicul în care era factura la curent cu suma de 376 de milioane de lei. Când și-a revenit, bărbatul a cerut lămuriri pentru valoarea uriașă.

Iulian Dragomir, proprietarul pizzeriei: A fost un șoc enorm, deși ne-am cam obișnuit, am mai avut una în trecut, nu știm, pe ei nu-i controlează nimeni, la Finanțe? Nu știu cum emit asemenea facturi. Au rezolvat problema cu factura, dar fără niciun răspuns în detaliu.

Exasperat de greșelile care se țin lanț, proprietarul pizzeriei susține că la următoarea factură va cere rambursarea de TVA corespunzătoare documentelor de plată.

Iulian Dragomir, proprietarul pizzeriei: 76 de milioane de euro e o factură foarte mare, enormă pentru pizzeria noastră. De plătit nu putem, ne gândeam să o înregistrăm în contabilitate și să cerem o rambursare de TVA de 26 de milioane de euro, am avea toate motivele din lume. Să-mi dea ENEl-ul ori acțiuni, ori 26 de milioane de euro. De obicei plătesc cam 1.300 de lei pe lună.

Angajații pizzeriei au fost și ei uimiți cînd au auzit de la patron câți bani trebuie să plătească, în condițiile în care în local nu există foarte mulți consumatori.

Ciprian Avarvarei, angajat: Prima reacție a fost: Cred că e factura pe tot județul Vrancea, nu părea normală factura asta. E inexplicabil, nu sunt cuvinte. Consumatori avem patru frigidere, un calculator, ăsta e tot consumul. Altceva ieșit din comun nu avem. Cuptorul e pe lemne.

Distribuitorul de energie electrică a spus că e vorba de o greșeală și a trimis factura corectă, fără alte precizări.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 31°C
IASI 30°C 31°C
CLUJ 24°C 23°C
CONSTANTA 24°C 24°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 26°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI