Factură de 16 mii de euro la electricitate pentru o casă cu două camere. Problema: se înregistra un consum de sute de kilowați, deși nu era nimic în priză

Surpriză de infarct pentru o femeie din Craiova, care a primit facturi record la energie electrică. Furnizorul a înştiinţat-o că ar avea de plată echivalentul a 16 mii de euro. Clienta a reclamat că suma i se pare exorbitantă pentru o locuinţă de două camere. Compania de electricitate nu a putut să ofere o explicaţie, dar i-a promis că situaţia va fi clarificată.

18 Noiembrie 2021, 20:43 Știrile TVR |

Coșmarul femeii a început luna trecută, când furnizorul i-a emis patru facturi pentru perioada decembrie 2018 - septembrie 2021, în valoare de aproape 82 de mii de lei. Toate, pentru consumul unei locuințe cu un televizor, un boiler electric și un frigider.

Femeia este şomeră şi locuieşte împreună cu cei doi copii, într-o casă cu două camere, încălzită cu lemne.

Disperată, ea a luat legătura cu furnizorul și a încercat să obțină o explicație pentru facturile exorbitante, sosite cu aceeași dată, în același plic. Nu a reușit, așa că a apelat la un avocat.

Furnizorul de energie şi-a trimis specialiştii să verifice contorul abia ieri, după ce informația a apărut în presă.

Elena Mandocescu, clientă: "S-a descoperit neregula. Avea un scurt".

Deși toți consumatorii erau opriți, contorul înregistra în continuare - "400kw/zi fără consumatori în priză".

Furnizorul de energie electrică a precizat pentru Știrile TVR că a solicitat operatorului de rețea să verifice contorul și datele înregistrate, iar până la clarificarea situației va opri emiterea facturilor către clientă.

După verificările furnizorului, consumul real a fost stabilit la 8kw/zi.

Nu este prima dată când femeia primeşte facturi uriaşe. În trecut, a schimbat furnizorul de energie electrică, iar o bună perioadă a primit facturi de la facturi de la ambele companii, așa că în final s-a hotărât să rezolve problema în instanță.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI