”Faces of autism” – un proiect fotografic inedit care adună 50 de portrete și povești ale unor copii și adulți cu tulburări din spectrul autist

30 noiembrie 2020, 11:02

David este un adolescent inteligent, ambițios și prietenos. În spatele zâmbetului ștrengar se ascunde o poveste de emoționantă. Viața familiei sale s-a schimbat radical atunci pe când David avea doi ani. A fost diagnosticat cu autism.

Au urmat niște costuri uriașe pentru terapia micuțului, sume care depășeau veniturile familiei. Însă oameni cu suflet mare au contribuit la vindecarea băiatului.

Acum, David este un copil recuperat, înarmat pentru viață cu o pasiune puternică, un membru activ al societății. Prin miile de ore de terapie s-a desprins de stigmatul asistatului social.

Într-o excursie, băiatul și-a descoperit pasiunea pentru fotografie, iar acesta a fost momentul care l-a ajutat să pășească în lume reală și se fie tot mai conectat cu oamenii din jurul lui.

Tânărul fotograf lucrează la un proiect menit să îi ajute pe cei că el. Faces of Autism este un proiect fotografic inedit care prezintă portretele și poveștile a 50 de copii, adolescenți și adulți cu tulburări din spectrul autist.

Fiecare portret realizat este un îndemn către noi, toți cei din jurul persoanelor cu autism, să îi sprijinim pe cei mai speciali ca noi, să îi ajutăm să se integreze, să își descopere pasiuni și abilități. Unii dintre ei fotografiază, alții desenează, unii sunt oratori deosebiți, sunt scriitori sau cântă.

David își dorește ca de ziua lui, pe 25 martie, să meargă în Israel. Este atras de locurile sfinte pe care vrea să le surprindă prin obiectivul aparatului de fotografiat, iar la întoarcerea în țară să ne împărtășească experiența lui printr-o nouă expoziție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite