Facebook va permite părinților să vadă istoricul conversațiilor de pe mesageria folosită de copii

Facebook a intrat în atenția mai multor guverne privind politicile de protejare a copiilor
Facebook a intrat în atenția mai multor guverne privind politicile de protejare a copiilor
5 februarie 2020, 14:30

Părinții vor putea să vadă și cele mai recente fotografii și videoclipuri trimise și primite de copii și vor putea să le elimine dacă doresc acest lucru, potrivit Facebook.

Anunțul vine după mai multe luni în care s-a discutat despre politicile Facebook de protejare a copiilor. În luna august 2019, Facebook a recunoscut o breșă de securitate pe care a trebuit să o rezolve în aplicația Messenger Kids. Respectiva breșă permitea copiilor să intre în grupuri de chat din care făceau parte și membri pe care părinții lor nu i-au aprobat.

Facebook a intrat în atenția mai multor guverne privind politicile de protejare a copiilor, mai ales de când a anunțat, anul trecut, că intenționează să extindă criptarea end-to-end (mesajele pot fi văzute doar de utilizatorii implicați în conversație) pe serviciile sale de mesagerie. Anunțul a stârnit temeri potrivit cărora criptarea ar putea împiedica detectarea persoanelor care abuzează online copii.

De altfel, la sfârșitul anului trecut, autoritățile de la Washington și de la Londra s-au opus, într-o scrisoare comună, inițiativei Facebook de a cripta mesajele dintre utilizatorii rețelei de socializare, în încercarea de a contracara fenomenele de terorism și abuz împotriva copiilor. Cele două state și-au propus semnarea unui acord special care ar permite forțelor de ordine să solicite companiilor de tehnologie accesul la conținutul mesajelor care implică suspecți de terorism sau de abuz împotriva copiilor, într-un timp mult mai scurt. În urma aplicării acestui demers legislativ, forțele de ordine ar putea obține informații în săptămâni, chiar zile, comparativ perioadelor actuale de așteptare de șase luni, până la doi ani.

La rândul ei, compania Facebook a afirmat, prin intermediul unui comunicat, că se va opune cu vehemență „eforturilor guvernamentale de a construi instrumente de obținere a informațiilor”, care ar submina securitatea și intimitatea utilizatorilor.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă