Facebook se implică în ancheta FBI, după ce rușii au cumpărat reclamă pe rețeaua de socializare

23 septembrie 2017, 11:04

Într-o intervenție live pe Facebook, fondatorul rețelei de socializare a anunțat că va pune la dispoziția Congresului conținutul a mii de reclame cu tentă politică publicate în timpul campaniei pentru prezidențialele de anul trecut. Mark Zuckerberg a promis și mai multă transparență.

Mark Zuckerberg: „Cele mai multe reclame sunt cumpărate prin aplicaţie sau prin site-ul nostru fără un contact direct cu cineva de la  Facebook. Aşa s-a întâmplat şi în acest caz.”

În urmă unei anchete interne, Facebook a descoperit peste trei mii de anunțuri cumpărate cu 100 de mii de dolari. Într-un comunicat se arată că „vasta majoritate a acestor anunțuri nu se refereau direct la alegerile americane sau la un candidat anume dar vizau sa amplifice anumite mesaje politice si divizarea sociala”.

Mark Warner, senator:  „În sfârșit Facebook devine responsabilă, dar dovada o să o vedem în cantitatea de materiale pe care ni le vor oferi, iar apoi vor trebui să continue să lucreze cu noi la identificarea şi altor site-uri care ar putea să fie ruseşti.”

Kremlinul a negat orice implicare. Nu știm cine și cum achiziționează publicitate pe Facebook, iar noi nu am făcut niciodată asta, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Putin.

Amestecul în alegeri a devenit o preocupare tot mai mare. Mark Zuckerberg a vorbit și despre scrutinul din Germania de duminică și a amintit că Facebook a închis deja mii de conturi false și colaborează cu autoritățile de la Berlin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă