Facebook șterge conturi în Republica Moldova. Forțele politice se reclamă reciproc la Comisia Electorală Centrală

15 februarie 2019, 18:21

Pe măsură ce se apropie de final, atmosfera electorală se încinge. Toate forțele politice cu șanse în alegeri se acuză reciproc de fraude și se reclamă la Comisia Electorală Centrală, unde cer excluderea celui reclamat din alegeri.

Ultima astfel de solicitare a venit de la liderii alianței extraparlamentare ACUM,  care acuză PD că a plătit bani grei unor postaci care lucrează în administrația centrală. Asta după ce  compania Facebook a blocat zeci de pagini și sute de conturi cu informații false și manipulatoare, despre care spune că au legătură cu angajați din cadrul Guvernului. Iar oficiali guvernamentali au răspuns că analizează situația.

Până acum, însă, doar socialiștii și președintele Dodon au fost sancționați, cu avertisment pe motivul implicării șefului statului în sprijinul PSRM.

De altfel, Igor Dodon este în mijlocul unei alte controverse. A prezentat public informația că cei doi piloți moldoveni luați ostatici acum 3 ani în Afganistan de talibani, au fost eliberați cu ajutorul Rusiei, la care el ar fi apelat.

Cei doi se află la Moscova, unde reprezentanții Guvernului de la Chișinău nu au acces, în schimb Dodon a anunțat că se va duce personal săptămâna viitoare să-i aducă acasă. Democrații de la guvernare îl acuză că-i ține pe cei doi piloți ‘ostatici electorali’.

Un alt scandal între Executiv și Președinție este legat de demersul guvernului de a-l rechema de la post pe ambasadorul moldovean la Moscova, pe motiv că nu a impiedicat deschiderea unei reprezentanțe a autoproclamatei Republici transnistrene în Rusia. Igor Dodon a anunțat că nu va semna decretul de revocare.

PSRM, ACUM și PD, în această ordine, sunt singurele formațiuni care ar urma să intre pe lista națională, în Parlament. Mai avem o săptămână de campanie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite