FaceApp îi îngrijorează pe americani. Pozele sunt încărcate pe un server din Rusia

19 iulie 2019, 09:37

Un senator american a cerut chiar Biroului Federal de Investigaţii, FBI, să deschidă o anchetă în acest sens. Printr-un singur click, aplicaţia îi permite utilizatorului să-şi modifice trăsăturile feţei din fotografii făcându-i mai tineri sau mai bătrâni.

Operaţiunea se face simplu şi rapid. Odată descărcată aplicaţia, selectezi o fotografie pe care o treci printr-un filtru de îmbătrânire. În acel moment, însă, poza este încărcată, la distanţă, într-un server.

Aplicaţia, creată de ruşi, există pe internet în versiunea gratuită înca de acum doi ani. A devenit extrem de populară după ce pe reţelele de socializare au apărut fotografiile unor celebrităţi îmbătrânite. Este, în prezent. cea mai descărcată aplicaţie de pe Google Play, cu peste 100 de milioane de utilizatori.

Un senator democrat din Congresul american atrage atenţia în scrisoarea transmisă FBI că localizarea în Rusia a serverelor utilizate de FaceApp ridică semne de întrebare privind securitatea naţională şi viaţa privată a americanilor care o folosesc.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă