„Faceți grevă, înlăturați-l pe dictator”. Protest rar la adresa lui Xi Jinping

Scena protestului
Scena protestului
13 octombrie 2022, 17:27

Imaginile care au fost publicate pe Twitter arată două bannere agățate de un pasaj suprateran care traversează o arteră principală din nord-vestul capitalei chineze.

„Spune nu testului Covid, da pentru alimente. Nu pentru carantină, da pentru libertate. Nu pentru minciuni, da pentru demnitate. Nu pentru revoluția culturală, da pentru reformă. Nu pentru marele lider, da pentru vot. Nu fi un sclav, fii un cetățean”, era scris pe unul dintre bannere.

„Faceți grevă, înlăturați-l pe dictatorul și trădătorul național Xi Jinping”, scria pe celălalt banner. În fotografii se mai vede și un fum negru care se ridică deasupra podului. Fotografiile nu au putut fi verificate de CNN, dar zona a fost identificată cu ajutorul geolocației și ar fi vorba despre Podul Sitong, un pasaj care traversează a treia centură a Beijingului în districtul Haidian.

Echipa CNN care a ajuns în zonă nu a mai găsit protestatari sau bannere, dar a observat un număr mare de membrii ai serviciilor de securitate chineze pe pod și în vecinătatea sa.

Autoritățile chineze nu au comentat încă incidentul.

Pe rețelele de socializare chineze discuțiile despre protest au fost puternic cenzurate. Unii utilizatori și-au exprimat sprijinul și admirația față de protest prin hashtag-urile #Beijing și #Haidian. Alții au postat șlagărul pop chinezesc „Lonely Warrior” într-o referire voalată la protestatar. Multe dintre aceste postări au fost eliminate rapid.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă