Faceți cunoștință cu Vaskange, artistul digital care creează ilustrații „infinite”

Captură video dintr-un videoclip realizat de Vaskange
Captură video dintr-un videoclip realizat de Vaskange
20 decembrie 2022, 13:50

Cunoscut devoratorilor de Instagram și Twitter, Vaskange experimentează cu posibilitățile artei digitale moderne. Clipurile sale strâng milioane de vizualizări și like-uri și sute de mii de retweet-uri.

Pentru a realiza videoclipurile sale „infinite”, Vaskange folosește Endless Paper pentru iPad de la Epiphanie.

„Folosesc Endless Paper pe iPad-ul meu. Pentru a realiza o poveste, mai întâi desenez un storyboard pe hârtie. Îmi imaginez fiecare desen și fiecare tranziție. Apoi încep să desenez prima ilustrație, apoi fac zoom pentru a o desena pe a doua și așa mai departe. Nu știu cu exactitate cât timp îmi ia pentru că desenez în timpul liber și nu număr orele. Aș spune că a durat aproximativ zece zile pentru a termina povestea mea de vacanță (care este compusă din zece desene). Asta înseamnă aproximativ o zi pentru fiecare ilustrație. Dar uneori îmi ia mai mult, pentru că îmi place să adaug detalii, chiar dacă nimeni nu le poate vedea în videoclip”, a explicat artistul pentru site-ul Double Talk.

„Desenez încă de când eram copil. Am început prin a desena benzi desenate umoristice. Apoi am desenat trei benzi desenate complete, de aproximativ 50 de pagini fiecare, între 14 și 17 ani. Erau desenate pe hârtie, doar în alb și negru, și spuneau povestea unor animale umanoide care luptau pentru a-și proteja orașul. Era cu mult umor și cu bătăi. Am fost inspirat de toate acele manga pe care le citeam la acea vreme, cum ar fi „One Piece” și „Naruto”. Apoi, în 2018, am început să învăț cum să fac picturi digitale cu culori. Am învățat analizând lucrările altor artiști, vizionând videoclipuri pe YouTube și urmând cursuri online. Dar, în general, sunt în mare parte autodidact.”

Desigur, imaginile „infinite” nu sunt nimic nou sub soare, ci străbat de mulți ani lumea internetului.

„The Zoomquilt” al artistului Nicholas Baumgarten datează din 2004 și există chiar și sub formă de Live Wallpaper pentru Android și de videoclip de 10 ore pe Youtube. Noi versiuni ale „Zoomquilt 2” și „Arkadia Zoomquilt” au fost create în 2007 și 2015. „The Zoomquilt” a folosit inițial Macromedia Flash, acum a migrat la HTML 5.

Dar nici Baumgarten nu a fost primul. El, la rândul său, a fost inspirat de proiectul „Gridcosm”, care a început în 1997, încetându-și existența în 2021. Ultimul, de 4.500 de straturi, a fost finalizat la 4 septembrie 2021.

Potrivit lui Nicholas Baumgarten, zoom-ul „infinit” a fost realizat pentru prima dată în scurtmetrajele de animație „Cosmic Zoom” (1968), de Eva Szasz, și „Powers of Ten” (1977), de Ray și Charles Eames. Ambele filme se bazează pe cartea pentru copii „The Cosmic View” (1957) de Kees Boeke, care se referă la dimensiunea relativă a lucrurilor din univers.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite