Fabricile de mașini din România își reiau activitatea în condiţii speciale

7 mai 2020, 21:19

Ford Craiova a sistat activitatea de când pandemia s-a extins pe întreg continentul. Angajații au fost trimiși în șomaj tehnic și s-au întors la începutul acestei săptămâni. În fabrică s-au confecționat până acum doar viziere.

Peste 16 mii pentru angajații din sectoare unde distanțarea socială nu este posibilă și pentru colaboratorii companiei. Americanii vor începe treptat producția în funcție de comenzi și pe măsură ce autoritățile vor permite redeschiderea reprezentanțelor de vânzări.

Conducerea uzinei de la Craiova a luat măsuri stricte: nimeni nu intră în fabrica până nu i se verifică temperatura și completează un chestionar privind starea de sănătate. Mai ales că americanii au planuri mari de viitor și au primit asigurări de la șeful Guvernului că vor fi ajutați să treacă peste această perioadă grea.

În județul Argeș, la Mioveni, a fost reluată activitatea în Uzina Dacia-Renault. Mai întâi pe bază de voluntariat, cu măsuri stricte privind protecția oamenilor. Din aceasta săptămână s-au întors la lucru angajații din mai multe departamente. Premierul a promis, după întâlnirea cu managementul companiei franco-române, că Executivul va adopta un nou set de măsuri pentru a reporni economia.

Dacia-Renault reprezintă cam 3% din Produsul Intern Brut al României și are peste 18 mii de angajați. Grupul Renault România a vândut numai anul trecut 3,8 milioane de mașini.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite