Fabrică de ambalaje din Focșani, în top cu ajutorul fondurilor europene

9 ianuarie 2023, 20:58

Sute de tone de ambalaje de plastic sunt procesate lunar în fabrica de la Focșani. Familia Buzăianu a început afacerea cu pași timizi în anul 1990, când într-o micuță întreprindere produceau relee de protecție pentru motoare. În timp, s-au reprofilat pe fabricarea capacelor din plastic. Ca să achiziționeze din Italia o matriţă şi o maşină de injecţie, au apelat la fondurile europene, în 2009.

Circuitul anevoios de la acea vreme nu i-a speriat pe patroni, care, doi ani mai târziu au aplicat din nou pentru fonduri europene ca să poată cumpăra alte utilaje. Procedura a fost însă mult mai ușoară.

Cu ajutorul banilor europeni, firma vrânceană a reușit să consolideze afacerea de familie. A crescut numărul de angajați și și-a mărit producția, clasându-se pe un loc de top în industria de profil.

Firma de producere a ambalajelor din Focșani folosește energie verde pentru o parte din producția ambalajelor și sacilor de menaj produși din material reciclat din gropile de gunoi. Patronii își propun ca până în anul 2025 să automatizeze și să informatizeze producția astfel încât toate utilajele să fie controlate direct prin telefon.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite