Florin Cîțu, la Tema Zilei, despre criza energiei: Măsurile să fie pe termen mediu și lung și să ofere confortul că nu va mai exista această volatilitate a prețurilor. Căutăm o soluție care să meargă până în 2025-2026

Președintele PNL a vorbit miercuri seara, la Tema Zilei, despre soluțiile Coaliției guvernamentale la criza energetică, condițiile de creștere a pensiilor și cum comunică cu premierul și cu președintele țării.

09 Februarie 2022, 21:02 (actualizat 10 Februarie 2022, 00:15) Știrile TVR |

"Așteptăm soluțiile de la Guvern, pe care după aceea le vom discuta în Coaliție. Ele vor fi luate în curând, e o problemă de câteva zile. E clar că trebuie luate și din aprilie și după aia vedem dacă se vor ține și anul viitor. Cred că e bine să ne gândim la măsuri pe termen mediu și lung, care să ofere confortul românilor că nu va mai exista această volatilitate a prețurilor", a spus miercuri seara, la TVR1. președintele PNL Florin Cîțu, referindu-se la soluțiile pe care Coaliția le caută pentru rezolvarea crizei energiei. "Să știe la ce se asteaptă de la o factură" și să "nu se mai vadă această variabilitate".

Șeful Senatului a spus că soluția căutată ar trebui "să meargă până în 2025-2026" și să-i privească atât pe consumatorii casnici, cât și pe cei non-casnici. "Anul acesta a fost un șoc negativ și e complicat să te ajustezi. Unele companii au făcut față, altele a fost mai complicat să facă față. De aceea e nevoie să avem acolo o rezervă pentru astfel de momente".

Alte subiecte discutate cu președintele PNL:

Despre creșterea pensiilor și a salariilor: - Ar fi bine să nu promitem ceea ce nu putem să facem. Exact de aceste lucruri ar trebui să ne ferim. (...) Nu înțeleg mesajul care vine din partea PSD. (...) În continuare, PNL va susține orice demers de creștere a salariilor și pensiilor, dacă acest lucru nu dezechilibrează economia. (...) Creșterile de pensii și salarii - dacă nu vor fi finanțate din ce se produce astăzi, ele vor fi finanțate din împrumuturi.

Despre creșterea dobânzilor: Discuțiile despre salarii, pensii duc la creșterea împrumuturilor. Uitați-vă că aceste dobânzi au crescut. Ăsta e contextul în care noi trebuie să fim foarte atenți când vorbim despre creșteri de pensii, salarii.

Despre cum comunică cu premierul Nicolae Ciucă: Unele măsuri au fost oprite, unele decizii, de exemplu. Nu am fost de acord și i-am spus, am venit și cu argumente că nu suntem de acord. Eu fac propria evaluare pentru fiecare ministru și anunț premierului când am o problemă.

Despre cum mai comunică cu președintele Klaus Iohannis: Vorbesc cu președintele Klaus Iohannis, la fel de des ca înainte, sunt subiecte care apar aproape zilnic, nu mai am aceleași subiecte ca înainte, acum am alte teme, care țin de poziția mea de la Senat.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 21°C
IASI 18°C 19°C
CLUJ 12°C 17°C
CONSTANTA 19°C 19°C
CRAIOVA 19°C 19°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI