Extremele pandemiei în Europa. În timp ce Italia a atins un nou record negativ al infectărilor, Slovacia anunță măsuri de relaxare

14 noiembrie 2020, 23:39

Austria va avea trei săptămâni de restricții dure. Potrivit măsurilor anunțate de premierul Sebastian Kurz, de marți se va trece de la interdicția deplasării pe timp de noapte și închiderea parțială a magazinelor, restaurantelor, muzeelor și teatrelor la interdicția totală a activităților care presupun participarea unui număr mai mare de oameni. Acolo unde va fi posibil se va lucra de acasă.Toate măsurile vor fi valabile până pe 6 decembrie.

Grecia a anunțat închiderea creșelor și a școlilor primare până la sfârșitul lunii noiembrie. Este o măsură care întărește restricțiile relativ moderate impuse până acum.

Italia a raportat aproape 41-a de mii de cazuri noi, cel mai ridicat bilanț de până acum. Inca 2 regiuni au fost transformate în zone roșii, Campania și Toscana. Deplasările sunt interzise și s-au inchis toate afacerile considerate neesențiale. Italia are 650 de cazuri la suta de mii de locuri. Situația este dramatică în spitale și multe hoteluri au fost transformate în centre pentru COVID. Speranțele sunt acum într-un vaccin.

O situțtie încurajatoare este în Franta după 2 săptămânai de carantină dură. Au fost înregistrate aproape 24 de mii de cazuri, cu 10 mii mai puține decât ziua anterioară și de 3 ori mai puține față de săptămâna trecută. O veste bună este că tot mai puțini ajung pe patul de spital.

De luni Slovacia va fi prima țară europeană care se relaxează după acest al doilea val. Se redeschid la jumătate din capacitate teatre, cinematografe și biserici, iar sălile de sport și piscinele vor opera cu un număr limitat de vizitatori. Se vor reluat și competițiile sportive, dar fără spectatori. Decizia vine după testarea în masă a populației, prima inițiativă de acest fel din lume.

Vești triste vin, însă, din Polonia, unde s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 25.500 de noi cazuri și 548 de decese.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite