Extrema dreaptă se reactivează în Franța. Éric Zemmour, cel mai controversat candidat, intră în scenă la prezidențiale

6 decembrie 2021, 09:25

Éric Zemmour și-a anunțat candidatura printr-un mesaj video de aproximativ 10 minute, în care a enumerat principalele sale idei electorale, în special cele anti-migrație.

Nu v-aţi mutat şi totuşi simţiţi că nu mai sunteţi acasă. Nu v-aţi părăsit ţara, dar este ca şi cum ţara v-a părăsit. Vă simţiţi ca un străin în propria voastră ţară. Sunteți exilați din interior, a declarat Éric Zemmour , candidat de extremă dreapta.

Susținător al ideilor de extremă dreapta, el s-a adresat unui electorat pe care îl vizează și Marine Le Pen, candidata Adunării Naționale, fostul Front Național.

Nu mai este timpul să reformăm Franţa, ci să o salvăm. De aceea am decis să candidez la preşedinţie, a afirmat Éric Zemmour , candidat de extremă dreapta.

Imediat după difuzarea clipului electoral au apărut și criticile. Unii comentatori ai vieții politice franceze nu au fost de acord cu imaginile folosite, alții au fost de părere că Éric Zemmour va pierde în sondaje.

Mai mult, unele personalități care apar în mesaj au cerut scoaterea imaginilor din clip și au amenințat cu procese.

Scriitor, eseist, fost jurnalist, polemist, Éric Zemmour, 63 de ani, a ajuns în atenția opiniei publice pentru criticile sale la adresa islamului, pentru ideile sale împotriva refugiaților, idei pentru care a fost acuzat de multe ori de rasism, xenofobie și incitare la ură.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite