Extrema dreaptă avansează în estul Germaniei. Cu un discurs naționalist și xenofob, Alternativa pentru Germania a reușit să îi cucerească în special pe cei mai puțin educați, cu un nivel de trai la limita sărăciei

9 iulie 2023, 09:53

Mulți germani care locuiesc în estul fost comunist sunt încântați că un candidat al extremei drepte a fost ales în funcția de primar al unei localități din zona rurală. Este pentru prima oară, după epoca nazistă, când extrema dreaptă ajunge din nou în administrație, fie ea și locală, a unei mici localități.

Cred că orice partid trebuie să aibă o şansă. A fost ales în mod democratic şi nu mi se pare nimic ofensator în asta.

Cred că lumea l-a votat pentru că politicienii fac prea puţin pentru oameni.

Partidele tradiționale pierd din ce în ce mai mult teren în localități ca Sonneberg. Oamenii nu mai au încredere nici în mass media și li se pare că sunt prea mulți migranți în țară.

Familia lui Margret Sturm vinde ochelari aici de peste 60 de ani. Nici ea, nici soțul sau copiii ei nu au fost cuceriți de retorica naționalistă și antidemocratică a AFD. Margret a spus și de ce, într-un interviu difuzat de televiziunea locala. Acum, ea și familia ei sunt ținta amenințărilor.

Margret Sturm, optician: Primim mailuri pline de ură, telefoane de ameninţare în fiecare minut. Suntem insultaţi de oameni pe care nici nu-i cunoaştem.

Cei ca Margret Sturm spun că nicio amenințare de pe lume nu îi vor închide gura. Mai ales că oamenilor din regiune le este frică să critice deschis Partidul Alternativa pentru Germania. AFD a intrat în parlamentul național în 2017, în urma unei campanii împotriva migranților, ca răspuns la sosirea în masă a refugiaților în Europa.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite