Exproprieri contestate în comuna Mogoșoaia

12 ianuarie 2022, 16:44

Domna Boariu deține peste 37 de mii de metri pătrați, adică aproape 4 hectare de teren și s-a decis să reprezinte interesele a zeci de proprietari care au primit notificări de la Primăria Mogoșoaia că vor fi expropriați.

În total, din 276 de proprietari vizați, doar 7 au fost de acord să cedeze. Pe ceilalți îi nemulțumește și prețul și faptul că decizia primăriei ar fi ilegală.

Primăria Mogoșoaia susține că numai așa va putea atrage investitori, va crea locuri de muncă și va mări populația cu 80 000 de locuitori noi.

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, primarul localității Mogoșoaia, Paul Mihai Nicu Precup, ne-a transmis că „Sectorul Zero nu este o afacere imobiliară, ci este un model de dezvoltare urbană. Este o carte de căpătâi urbanistică și nu există investitori care să împingă acest proiect. Vrem doar să avem regulile stabilite pentru când vor exista acești investitori și vor dori să își împingă fiecare proiectul, cu regulile lui.”

Până să se ajungă însă la aceste investiții, au de lucru instanțele de judecată – au pe rol 40 de dosare care vizează exproprierile din Mogoșoaia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite