Expoziţie de fotografii arhitecturale ca un semnal de alarmă: multe clădiri au nevoie de renovare

Identitatea culturală și istorică a Bucureștiului se pierde de la un an la altul și se pare că nimeni nu găsește soluția să salveze ce se mai poate. De la arhitecți poate veni speranța. Au organizat o expoziție cu fotografii arhitecturale ale unor locuințe reprezentative care au nevoie de restaurare. Problemele contemporane ale Capitalei sunt inventariate la Palatul Suţu.

03 Martie 2018, 21:28 |
Expoziție ca un semnal de alarmă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Clădirile prezentate la expoziție sunt și azi locuite. Au fost ridicate în perioada interbelică de industriaşi, liber-profesionişti sau mici comercianţi. O clasă a burgheziei care şi-a aflat propriul mod de expresie în arhitectură.

Construcțiile au nivel mic sau mediu de înălţime, de la două până la şase etaje, cu maximum trei apartamente pe nivel.

Ideea de a aduce fotografiile unor locuințe din perioada interbelică într-un muzeu a fost de a determina publicul să le prețuiască.

Nu sunt neapărat cele mai frumoase clădiri din București, dar sunt valoroase pentru identitatea Capitalei. Multe dintre ele sunt în pericol să dispară.

Toate aceste locuințe se regăsesc pe lista monumentelor istorice și se află în zone protejate.

Au fost proiectate de arhitecţi de renume din perioada interbelică precum Marcel Iancu, Leon Hirsch sau Ion I. Berindey.

Un semnal de alarmă pe care îl trage Uniunea Arhitecților din București alături de Muzeul Municipiului București pentru casele situate în zona Calea Călăraşilor. Cele mai multe au nevoie de restaurare.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 13°C
IASI 8°C 12°C
CLUJ 5°C 9°C
CONSTANTA 10°C 13°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 5°C 9°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI