CORESPONDENȚĂ DE LA MOSCOVA

Expoziţie Brâncuşi la Moscova. Lucrările sunt aduse de la Centrul Cultural „Georges-Pompidou” din Paris

Moscova găzduieşte pentru prima dată o expoziţie dedicată celebrului sculptor român Constantin Brâncuşi. Sunt incluse sculpturi, schiţe, desene făcute de marele artist. Evenimentul a fost un real succes încă din prima zi şi s-a bucurat de o bună mediatizare în presa rusă. Corespondentul TVR Liviu Iurea a fost la deschiderea expoziţiei.

17 Septembrie 2017, 18:39 (actualizat 17 Septembrie 2017, 19:54) Știrile TVR |
Expoziție Brâncuși la Moscova. Corespondență de la Liviu Iurea
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Muza adormită" , "Tors de tânăr" , "Prometeu" sunt doar câteva dintre celebrele sculpturi ale lui Constantin Brâncuşi aduse la Moscova. Proiectul este realizat în comun de Centrul Pompidou de la Paris şi Muzeul de Artă Contemporană din capitala rusă.

Expoziţia de la Moscova este prima încercare de a arăta în Rusia opera lui Brâncuşi în ansamblul ei. De aceea, acolo sunt nu numai sculpturi, schiţe şi desene. Publicul rus are ocazia să admire o parte din filmele şi fotografiile realizate personal de marele artist.

Din filmele expuse, vizitatorii pot vedea cu câtă pasiune lucra Brâncuşi. Maestrul a reuşit să combine perfect simplitatea artei populare româneşti cu rafinamentul avangardei pariziene.

Fotografiile unei sculpturi din diferite unghiuri sunt opere de artă. Este exact ce au vrut să arate şi organizatorii expoziţiei, că Brâncuşi a fost unul dintre promotorii conceptului multimedia.

Presa rusă a manifestat un interes deosebit pentru Contanstin Brâncuşi. Principalele posturi de televiziune au prezentat ample reportaje.

Muzeul a pus la dispoziţie două etaje pentru operele lui Brâncuşi, aduse temporar în capitala rusă. Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 12 noiembrie.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI