Expoziție de pictură și caligrafie la Institutul de Arte Plastice pentru băieți, din Bagdad

2 iulie 2023, 12:49

Alaa Kamel directorul Institutului de Arte Plastice pentru Băieți, Bagdad: Este o demonstrație anuală a tuturor artelor frumoase. Este vorba de lucrările cursanților și ei produc totul în timpul anului academic până la sfârșitul acestuia și, de obicei, vin de la studenții din anul V, dar adăugăm lucrări de la celelalte niveluri, astfel încât activitatea de lucru să arate toate domeniile.

Profesorul Khudair Al-Quraishi: Toate aceste lucrări sunt produsele studenților pe parcursul anului, având în vedere că studenții de la Institutul de Artă învață bazele fiecărei arte – la nivel plastic, la nivel de caligrafie și la nivel de design. Studenții lucrează ore în șir. Ei iubesc arta. Sper că și alte instituții să susțină această artă, pentru că ea este o componentă a societății și arătă gradul de dezvoltare a acesteia.

Studentul Muhammad Raad: Iubesc caligrafia și îmi place să o practic, iar acest talent l-am dobândit datorită profesorilor mei. Am participat la acest festival cu mai multe opere, iar aceasta face parte din munca mea.

Studentul Aquil Ibrahim: Am participat cu două tablouri, un tablou care conține trei texte din Coran, inclusiv Basmala, caligrafia Thuluth și, de asemenea, două texte în caligrafia Diwan. Am învățat multe în anii I, II, III și a IV, inclusiv caligrafia geometrică Kufi, caligrafia Ruq’a, caligrafia Ijaza și caligrafia Ta’liq.

Caligrafia este una dintre cele mai îndrăgite arte din Irak, iar cei mai faimoși caligrafi din istoria arabă provin din această țară.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite