COOLTURA

Expoziție cu autoportrete și anemone semnată Vasile Mureşan Murivale, la galeria Căminul Artei din centrul Capitalei

În centrul Capitalei, la galeria Căminul Artei, a fost deschisă expoziţia lui Vasile Mureşan Murivale, o binecunoscută figură boemă a lumii noastre artistice. Expoziția ţine până pe 1 martie și combină o serie de autoportrete cu naturi statice înfăţişând deja faimoasele sale anemone. Vizitatorului i se conferă un rol activ, e implicat într-un soi de căutare, descifrare de sensuri.

27 Februarie 2021, 16:34 |
COOLTURA. Expoziție Murivale la Căminul Artei
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Două etaje, două paliere ale expoziției lui Vasile Murivale. La parter o serie de portrete și autoportrete, la etaj o grădină de anemone, sute de lucrări dispuse pe pereți pe podea, printre care vizitatorii fac slalom și trasee detectivistice în căutarea tabloului preferat.

De la autoportrete în care folosește inclusiv șuvițe tăiate din păr la ipostaze surprinse în epoca nouă a covidului, e traseul propus de Murivale.

Pe 150 de suporturi de uscat vasele, Vasile Murivale a amplasat anemone față- verso, în total aproape 600 de lucrări. Vizitatorul e invitat să caute printre ele, să le descopere. E ceva ludic și familiar în acest fel de contact cu arta.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 21°C
IASI 20°C 14°C
CLUJ 15°C 12°C
CONSTANTA 17°C 17°C
CRAIOVA 19°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI