Expoziția „PosterXpoem” | 21 de postere poem vor fi expuse în filiale ale Bibliotecii Metropolitane București

În mai multe filiale ale Bibliotecii Metropolitane București vor fi puse postere poem, eveniment în cadrul expoziției „PosterXpoem”, prin care se promovează poezia și poeții contemporani într-un mod vizual.

16 Noiembrie 2020, 17:38 |
Expoziția PosterXpoem / FOTO: PosterXpoem Facebook

Expoziția cu accente poetice și grafice „PosterXpoem”, este un proiect interdisciplinar care aduce împreună poeți și artiști vizuali contemporani, desfășurat de Biblioteca Metropolitană București (BMB) până în luna decembrie.

Un număr de 21 de postere poem pot fi admirate în mai multe filiale ale BMB: Sediul Central Mihail Sadoveanu, Filiala Nichita Stănescu, Filiala Mihai Eminescu, Filiala Gheorge Şincai, Filiala George Coşbuc, Filiala Alexandru Macedonski, Filiala Otilia Cazimir, Filiala Ienăchiţă Văcărescu, Filiala Ion Neculce, Filiala Emil Gârleanu, Filiala Marin Preda, Filiala Lucian Blaga, Filiala Alexandru Odobescu, Filiala Ioan Slavici, Filiala Dimitrie Bolintineanu, Filiala Petriceicu Hasdeu, Filiala Cezar Petrescu și Mediateca.

„PosterXpoem” crede în poster ca mijloc ideal de comunicare în spațiul public și își propune să aducă poezia mai aproape de cât mai mulți oameni.

Prin găzduirea proiectului „PosterXpoem”, Biblioteca Metropolitană București își propune să promoveze poezia și poeții contemporani într-un mod vizual și, implicit, să faciliteze extinderea proiectului către toate cartierele Bucureștiului, pentru a permite posterelor poem să ajungă în mai multe locuri din oraș, pentru a fi citite și văzute de cât mai multă lume.

„PosterXpoem” a luat naștere în 2019 și a avut prima expoziție în martie 2020, la inițiativa studioului de creație Glitch - studio de comunicare cu înclinație către proiecte culturale din București.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 9°C
CRAIOVA 10°C 9°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI