COOLTURA

Expoziții noi la Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Instalații video, retrospectivă Mihai Olos, grupul 2META

Cinci expoziţii în deschiderea sezonului de primăvară, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană. La parter găsiţi obiecte de artă scoase la lumină din depozite, sub titlul Triaj, la etajul I - o retrospectivă din opera lui Mihai Olos, la II - instalaţii video, la III - o amplă expoziţie a soţilor Pervolovici, iar la IV - un proiect al Irinei Botea Bucan.

29 Aprilie 2017, 12:18 (actualizat 29 Aprilie 2017, 14:42) Știrile TVR |
Expoziții noi la Muzeul Naţional de Artă Contemporană
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Austriacul Klaus Obermaier prezintă o instalație video, inclusă în expoziţia Error 404. Teritorii ale absenţei. E interactivă. E amuzantă şi te pune pe gânduri.

Sălile de la parter sunt pline cu obiecte de artă aduse din depozite. Aşa cum stau ele stivuite, oricât de mare ar fi tentaţia, n-ai voie să le scoţi ca să le priveşti mai bine.

Între centrii de greutate din noul sezon e o amplă expoziţie a soţilor Pervolovici, intitulată Metarealia. Vin din zona artei conceptuale, sunt cunoscuţi drept grupul 2META, povestesc cum gândesc totul împreună, dar nu pictează aceeaşi pânză amândoi.

Etajul I e dedicat retrospectivei Mihai Olos, unul dintre cei mai importanţi artişti postbelici de la noi. S-a stins în 2015 şi a lăsat un număr impresionant de lucrări - picturi, sculpturi, desen sau ceramică.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI