Expoziții, recitaluri, lansări de carte, concert Rod Stewart, proiecții de film, iMapp Bucharest 2018 – recomandările culturale ale acestui sfârșit de săptămână

21 septembrie 2018, 13:52

La Muzeul Cotroceni puteţi vizita până 14 octombrie, în Spațiile Medievale, Salonul Artelor Decorative. Exopoziţia își propune să pună în valoare potențialul creator al artiștilor din România. Muzeul readuce în peisajul cultural românesc, după o absență de trei ani, Salonul Artelor Decorative, un proiect inițiat în anii ’90 și ajuns la cea de-a XVI-a ediție în acest an.

Ediția din 2018 a Salonului este una cu caracter retrospectiv ce reunește nume reprezentative din domeniu, dar aduce în atenția publicului și noua generație de artiști.

Zilele Bucureștiului – aniversarea a 559 de ani de la prima atestare documentară a orașului, precum și împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. Astăzi pe scena din Piaţa Constituţiei va urca marelui maestru Gheorghe Zamfir, cel mai important virtuoz al naiului din toate timpurile. Evenimentul este dedicat întregii sale cariere, având invitați numeroși artiști de talie națională și internațională, personalități marcante ale genului liric. Din program fac parte folclor autentic, muzică simfonică și muzică de film, genuri muzicale interpretate alături de orchestră, tenori și soprane de renume.

În cea de-a doua zi a maratonului cultural va avea loc finala celei de-a V-a ediţii a evenimentului iMapp Bucharest – unul dintre cele mai mari show-uri de 3D video mapping din lume, un concurs internaţional care aduce design-ul, arta contemporană şi spectacolul direct pe faţada de 23.000 de metri pătraţi a Palatului Parlamentului. Tema ediţiei din 2018 este dedicată Centenarului Marii Uniri: Albastru. Galben. Roşu. Un secol de modernitate în România.

Iar duminică Rod Stewart va concerta pentru prima dată după 23 de ani în România, în Piaţa Constituţiei din Capitală.

Nu uitaţi de recitalurile artiştilor din cadrul Concursului George Enescu. Sâmbătă va urca pe scena Ateneului premiatul pianist suedezo-polonez Peter Jablonski. Acesta este apreciat pe plan internațional pentru naturalețea și fluența interpretărilor sale, la care se adaugă o cunoaștere extraordinar de profundă a repertoriului dedicat pianului, rezultând astfel versiuni interpretative captivante.

Avem şi o recomandare de carte „Râsul” de Dorina Rusu. Fost jurnalist în perioada complicată a anilor 90, Dorina Rusu a scris de-a lungul timpului pentru mai multe publicaţii dar este prima carte pe care o lansează. „Cu douăsprezece poveşti rupte din viaţă, Dorina Rusu îmi pare un povestaş plin de farmec”, o descrie în câteva cuvinte Neculai Constzantin Munteanu. Aşadar, merită să descoperiţi poveştile Dorinei Rusu.

Lungmetrajul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, de Radu Jude, propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limb străină” a premiilor Oscar 2019, va rula în avanpremieră de luni în mai multe cinematografe din ţară.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Rod Stewart și-a vândut catalogul muzical pentru 100 de milioane de dolari (media)