Expoziție în premieră la Timișoara: Muzeul Banatului găzduiește colecția "Heinrich Schliemann - Descoperitorul Troiei"

Una dintre cele mai interesante expoziţii de obiecte antice din Europa poate fi văzută acum şi în România. E găzduită de Muzeul Banatului din Timişoara. Colecţia 'Heinrich Schliemann - Descoperitorul Troiei', conţine peste 100 de artefacte unice din aur şi pietre preţioase, obiecte şi manuscrise ale celebrului arheolog german.

20 Noiembrie 2017, 09:47 (actualizat 20 Noiembrie 2017, 09:59) Știrile TVR |
Expoziție în premieră la Timișoara
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Heinrich Schliemann spunea despre el că s-a născut cu o predispoziție către mister. Pasionat de Grecia antică și de limbile străine, inclusiv cele clasice, arheologul a încercat să găsească dovezi istorice pentru Războiul Troian.

Heinrich Schliemann a descoperit pe teritoriul Anatoliei, în Turcia, locul unde s-a aflat cetatea Troiei. În timpul săpăturilor a găsit acolo un tezaur, iar 139 de piese, printre care obiecte de aur și pietre prețioase, pot fi admirate în expoziția de la Timisoara.

În 1876, cercetările sale de la Micene au adus la lumină civilizația miceneană, necunoscută până atunci. În 1878 și 1879 și-a continuat cercetările la Isarlîk.

Schliemann a reușit să înșele autoritățile otomane și să ducă în Germania o mulțime de obiecte de aur, descoperite acolo.

Expoziția de excepție de la Timișoara a fost organizată cu sprijinul Muzeului de Pre și Proistorie din Berlin. Și pregătește Marea Expoziție Troia, care va avea 5000 de obiecte și care ar putea fi adusă la Muzeul Banatului în 2021, atunci când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 6°C 5°C
CRAIOVA 3°C 3°C
BRASOV 4°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI