Expoziția „Cine este celălalt?”, meditație asupra societății, a relațiilor interumane și a sinelui

Meditație asupra societății, a relațiilor interumane, dar și o privire spre interior - este invitația pe care ne-o face expoziția găzduită de Centrul Ceh până pe 26 noiembrie. „Cine este celălalt?”, o expoziție - oglindă a societății noastre în care doi tineri artiști plastici analizează relații și ierarhii.

14 Noiembrie 2020, 14:56 (actualizat 14 Noiembrie 2020, 15:03) Știrile TVR |
„Cine este celălalt?”
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Sever și Ana Petrovici-Popescu au gândit și realizat lucrări care să aducă în prim plan societatea așa cum este ea stratificată, dar și identitatea fiecăruia. Comparația este făcută de cei doi artiști plastici cu pielea, cel mai mare organ al omului.

Așa cum pielea este așezată strat după strat, tot așa este văzută și latura interioară a fiecăruia. Iar relațiile interumane urmează aceeași reteță.

Pielea poate fi, în viziunea artiștilor, un scut, o armură care vine în ajutorul nostru.

Sever Petrovici-Popescu: Pielea este un mijloc expresiv care reține toate urmele agresiunilor, de la riduri la agresiuni fizice, cicatrice, unele care vin dintr-o relație cu ansamblul societății.

"Cine este celalat?" este o întrebare pe care și-o poate pune oricare dintre noi, fie că vorbim despre cercetarea lăuntrului nostru, fie despre interlocutori și, de ce nu, despre societate în ansamblu.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 20°C
IASI 17°C 15°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 14°C 18°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 13°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI