Exporturi însângerate. Comerțul cu animale vii din România, investigat pentru tortură. Imagini cu impact emoțional puternic

Exportul de animale vii în Orientul Mijlociu, o afacere de peste o sută de milioane de euro, stârneşte controverse la nivel internaţional. Organizaţiile care militează pentru protecţia necuvântătoarelor acuză România că încalcă legislaţia europeană şi nu ia măsuri ca acestea să nu fie maltrate în timpul transportului. Autorităţile române le răspund că intervin doar pe teritoriul ţării. Urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

21 Noiembrie 2017, 20:45 (actualizat 21 Noiembrie 2017, 20:51) |
Exporturi însângerate
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

România este unul dintre cei mai mari exportatori de animale vii în Orientul Mijlociu. Anual, peste 1,5 milioane de oi și vaci sunt înghesuite mii de kilometri în camioane și vapoare până în țările de destinație.

Deseori, animalele sunt maltratate și ajung să fie sacrificate într-un mod barbar.

Animals International, organizație care militează pentru protecția necuvântătoarelor, a făcut investigaţii şi are dovezi foarte dure.

Exportatorii români susțin că nu au nicio responsabilitate.

Animals International acuză autoritățile române că nu respectă o hotărâre a Curții Europene de Justiție care prevede că statele membre trebuie să asigure bunăstarea animalelor până la destinație, sub supravegherea unui medic veterinar.

În replică, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară susține că respectă legislația europeană. Dar, deocamdată, are competențe doar pe teritoriul național.

Dar se poate și altfel. De exemplu, Australia, țară care s-a confruntat în trecut cu un scandal similar, permite acum exportul de animale vii în Orientul Mijlociu doar către abatoare certificate de autoritățile din Sydney.

România a vândut, anul trecut, în țările din Orientul Mijlociu animale în valoare de peste o sută de milioane de euro.

Pentru a preveni abuzurile, organizațiile de mediu propun ca exporturile de animale în viu să fie parțial înlocuite cu cele de carne.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 7°C
IASI 5°C 5°C
CLUJ 7°C 8°C
CONSTANTA 8°C 5°C
CRAIOVA 12°C 11°C
BRASOV 6°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI