Explozii urmate de un incendiu puternic la un depozit din zona industrială a municipiului Constanța

3 iulie 2021, 16:55

Prima explozie s-a produs în jurul orei 16.00, în incinta unei fabrici de BCA și adezivi, din zona industrială a orașului Constanța.

Au urmat și alte explozii, într-un depozit cu mai multe tone de pastă de aluminiu. Scânteile au ajuns la o magazie cu mase plastice, care a fost cuprinsă de flăcări.

Din cauza pericolului și a fumului gros, zeci de persoane dintr-un bloc au fost evacuate.

Fumul gros s-a văzut la mulți kilometri distanță, în tot orașul Constanța.

Autoritățile au transmis mesaje RO-ALERT de pericol.

În zona incendiului, traficul a fost restricţionat.

Incendiul a fost lichidat după mai bine de două ore. Mai multe echipaje de pompieri au rămas la fața locului, să se asigure că nu mai există risc de explozie sau de reaprindere.

Pompierii fac cercetări pentru a stabili cauza exploziei, iar reprezentanții Gărzii de Mediu fac măsurători – este important ca norul toxic să nu afecteze sănătatea populației.

_____________________________

ACTUALIZARE La faţa locului sunt în prezent 9 maşini de stingere incendii, 2 autoscări şi 6 echipaje medicale. Conform pompierilor, arde o magazie în care se afla carton bituminos.

„Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată în proximitate, va fi transmis mesaj RO-Alert”, a informat ISU „Dobrogea”.

ACTUALIZARE Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”, autorităţile au fost alertate prin 112 că s-au produs trei explozii şi că se vede mult fum gros alb.

Au fost trimise în zona incendiului 4 autospeciale de stingere, un echipaj SMURD şi alte 3 echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Din primele informaţii, incendiul a cuprins o magazie din aluminiu, pe o suprafaţă de circa 40 de metri pătraţi, a fabricii de BCA Celco, transmite Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă