Explozie la Uzina mecanică de armament din Cugir. Două persoane au fost rănite, iar una a fost transportată la Spitalul de Arși din București, cu un elicopter SMURD

22 mai 2020, 14:51

Un incendiu violent a avut loc la prânz la fabrica de armament din Cugir, județul Alba. Una dintre cele două victime a fost transportată la Spitalul de Arși din București, cu un elicopter SMURD pentru că are arsuri pe aproape 70 la sută din suprafața corpului.

Explozia s-a produs după ce un glonț trasor s-a autoaprins în timpului fluxului tehnologic şi a lovit o ladă plină cu muniție. Substanța inflamabilă de pe vârful gloanțelor trasoare s-a aprins instantaneu.

Intervenția angajaților fabricii și a pompierilor a făcut ca flacările să fie stinse rapid. Dar doua femei care lucrau în secție au fost rănite. Una dintre ele, în vârstă de 53 de ani, a suferit arsuri grave. A fost preluată de o ambulanță până pe terenul de fotbal din Cugir, unde a fost îmbarcată în elicopterul SMURD.

Cea de a doua femeie, de 58 de ani, are răni la un braț și a primit îngrijiri medicale. Accidentul de muncă este anchetat de poliție, parchet și inspectoratul teritorial de muncă. Un incident similar a avut loc În urmă cu un an, tot la uzina din Cugir, Atunci, o femeie și-a peridut viața în urma unei explozii produse la linia de testare.

_______________________

Explozia s-a produs vineri după-amiază, în zona tunelului de încercări. Sunt două victime confirmate: o femeie de 53 de ani, pentru care a fost chemat elicopterul SMURD, și un bărbat care a suferit arsuri mai ușoare. Pompierii au intervenit de urgență.

A fost o explozie de pulberi în zona de încercare a armamentului, a confirmat pentru Telejurnal Adrian Guia, de la ISU Alba.

Femeia are arsuri pe 40% din suprafața corpului și este preluată vineri după-amiază de elicopterul SMURD de la Tîrgu Mureș.

Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, are arsuri ușoare.

Au fost chemați la locul exploziei reprezentanții Insepctoratului Teritorial de Muncă și ai poliției. „Împreună vom căuta cauza de producere a exploziei”, a declarat la TVR reprezentantul ISU Alba.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite