Explozie la uzina de armament din Băbeni, județul Vâlcea. Un tânăr și-a pierdut viața

16 mai 2019, 14:55

În jurul orei 14.00, tânărul de 22 de ani se afla lângă proiectilul care a explodat. A suferit răni grave. Medicii SMURD au încercat să îl resusciteze, dar manevrele lor nu au avut rezultat. Nu a apucat nici să fie urcat în elicopterul trimis să-l transporte urgent la un spital.

Când a aflat, mama tânărului, angajată și ea la această fabrică de muniție, a suferit un șoc și a fost dusă la spital.

Inspectorii de muncă și polițiștii vor face anchetă pentru a vedea care a fost cauza exploziei.

Corespondentul TVR, Ion Mihai, se află la fabrica din Vâlcea: Anchetele declanșate la Uzina Mecanică din Băbeni care se ocupă de demilitarizarea muniţiei explozive vor stabili ce anume a produs explozia. Anchetatorii vor stabili dacă a fost vorba de o eroare umană sau o defecțiune care s a produs în interiorul fabricii și care a dus la explozie. Aceasta a fost urmată și de un incendiu, dar de dimensiuni mici, astfel încât personalul din fabrică a reușit să stingă focul până la sosirea pompierilor. În acest moment, reprezentanții ISU spun că nu mai este niciun pericol. Uzina Mecanică Băbeni are 2 capacități de fabricație, capacitate militară de încărcare produse de artilerie și de ambalaje din lemn pentru industria militară.

––––––––––––––––––––––––––––-

ACTUALIZARE Tânărul rănit în timpul exploziei nu a putut fi salvat de medicii sosiți la fața locului. Ei au fost nevoiți să constate decesul tânărului.

Explozia a avut loc în timpul operațiunii de dezamorsare a unui proiectil și a fost urmată de un incendiu. Focul a fost stins de personalul din uzină.

Mama tânărului decedat, care se afla în uzină în momentul producerii exploziei, a suferit un atac de panică.

Mai multe echipaje de salvatori se află la fața locului.

Uzina Mecanică Băbeni se ocupă de demilitarizarea muniției explozive.

Reprezentanţii ISU Vâlcea au informat că explozia a fost anunţată prin apel la 112.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite