Explozie la o navă aflată în Şantierul Naval Midia. Trei persoane au fost rănite

7 aprilie 2023, 09:34

Explozia nu a fost urmată de un incendiu, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”.

Explozia s-a produs în urma acumularii de gaze în timpul efectuării unor reparații la un motor termic al navei care era ancorată la doc.

Două dintre victime au arsuri la nivelul feței.

Victimele au fost monitorizate la fața locului de medicii de la Serviciul de Ambulanță Constanța. O victimă a fost transportată la Spitalul de Urgență din Constanța, celelalte două nu au suferit traumatisme și au refuzat transportul la spital. Victima care a fost transportată la spital este de naţionalitate română”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Dobrogea”, Anamaria Stoica.

Pompierii militari au fost solicitaţi, în jurul orei 9.00, să intervină la o navă din Şantierul Naval Midia, unde a avut loc o explozie, la faţa locului fiind trimise trei autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, o cisternă, două ambulanţe SMURD, două ambulanţe din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, potrivit șefului Serviciului Operaţional din cadrul ISU „Dobrogea”, Alexandru Costache.

Nava nu este distrusă, este afectată doar sala motoarelor, unde a avut loc explozia.

Mai multe autospeciale şi ambulanţe au fost trimise în Portul Midia.

La fața locului s-au deplasat polițiști, un procuror de caz, inspectori de muncă și pompieri.  O anchetă a fost deschisă pentru a se stabili cauza exploziei.

Conform Autorităţii Navale Române, nava, de transport mărfuri generale, este sub pavilion Sierra Leone şi se afla pentru reparaţii în Şantierul Naval Midia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite