Explozie la fabrica de avioane Aerostar Bacău. Doi răniți cu arsuri de gradele I și II, starea lor este stabilă

23 noiembrie 2021, 14:29

Un recipient plin cu substanțe inflamabile a explodat în timp ce doi angajați dezinfectau cala unui avion comercial. Unul dintre muncitori a suferit arsuri la un picior, iar celălalt, la față, în timp ce un alt angajat care lucra în apropiere a suferit un atac de panică.

Explozia a fost urmată de un incendiu stins de angajații societății, așa că nu a mai fost necesară intervenția pompierilor militari.

Au intervenit mai multe echipaje de prim ajutor. Iar răniții au fost preluați de medici și transportați la Spitalul Județean Bacău.

Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău: Ambele persoane sunt în curs de investigații, starea lor nu este foarte gravă. După ce se efectuează toate investigațiile, vom avea un diagnostic clar.

Compania a deschis o anchetă internă, iar ISU a trimis doi inspectori pentru securitate la incendii care vor încerca să stabilească împrejurările în care s-a produs explozia. Cazul este anchetat de polițiști și de Inspecția Muncii, pentru că este considerat accident de muncă.

DAN BUFTEA, purtător de cuvânt la ITM Bacău: Unuia dintre ei i-a luat foc pantalonul și s-a ars ușor la picior, celălalt s-a ars la față, nu exagerat de grav.

Aerostar este fosta Uzina de Reparaţii Avioane din Bacău. Are peste 1.000 de angajați care se ocupă de întreținerea aeronavelor comerciale și fabricaţia sistemelor de apărare, dar și de mentenanța avioanelor F-16 și a rachetelor Patriot în România.

––––––––––––––––––––––––––––––––––

ACTUALIZARE Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu: Forțele de intervenție ale ISU Bacău nu au fost solicitate să intervină. Știm că a fost un mic incendiu care a fost lichidat de către serviciul privat pentru situații de urgență al operatorului economic. Trei persoane au fost preluate de echipajele Serviciului județean de ambulanță, trei tineri, cu vârstele de 18, 19 și 23 de ani. Tânărul de 18 ani a suferit un atac de panică, ceilalți doi au suferit arsuri de gradul I și II, la nivelul feței, brațelor și picioarelor. Starea lor este stabilă și rănile nu le pun viața în pericol. Doi inspectori se vor duce la locul incendiului pentru a verifica modul în care s-au respectat măsurile de securitate.

Din primele informații, explozia s-a produs la una dintre secții și a fost urmată de un incendiu.

Focul a fost stins imediat de angajații firmei, înainte de sosirea pompierilor.

Cei trei răniți au fost preluați de ambulanță și duși la Spitalul Județean din Bacău.

Una dintre substanțele cu care lucrau angajații s-ar fi aprins, susține directorul Aerostar Bacău.

Inspectoratul Teritorial de Muncă va declanșa o anchetă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite