Explozie la combinatul chimic Azomureș. Un angajat a fost rănit

7 iulie 2021, 07:49

Locuitorii din zonă au primit un mesaj de avertizare că incendiul este sub control şi nu există niciun risc. Ministrul Mediului spune ca au fost monitorizate emisiile de gaze în aer și nu s-au înregistrat depășiri ale valorilor admise. Anunță, însă, ample verificări la toate instalațiile din țară care pot reprezenta un risc major.

Zgomotul produs de explozie i-a trezit din somn pe localnici. Suflul a fost atât de puternic încât a spart geamurile mai multor locuințe.

Deflagrația s-a produs când angajații porneau o instalație de producere a amoniacului. O singura persoana a avut de suferit și a fost transportata la spital.

Incendiul a fost localizat și, în jurul orei 3 dimineața, a fost stins complet. Ministrul Mediului a anunțat  anchete de amploare la toate unitățile de producție din țară asemănătoare Azomuresului.

Pe 2 iulie, pe platforma Petromidia din Năvodari, o deflagrație, urmată de un incediu violent, a luat viaţa unui om şi a rănit cinci. A doua zi, o serie de explozii s-au produs la o fabrica de BCA și adezivi, în zona industrială a orașului Constanța.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite