Explozie într-un apartament din sectorul 3 al Capitalei. Un bărbat de 84 de ani a fost scos de sub o placă de beton și transportat la spital

5 iunie 2023, 12:03

Suflul exploziei a smuls ferestrele și pereții apartamentului de la etajul 2 și le-a aruncat până în stradă.

Echipele de intervenție au scos din apartament, de sub o placă de beton, un bărbat de 84 de ani. Acesta era conștient, dar avea arsuri. A fost dus de urgență la Spitalul Bagdasar.

Și o femeie care a suferit un atac de panică a primit ajutor medical. Pompierii au evacuat 6 persoane greu deplasabile, iar alți 30 de locatari de la etajele 2 şi 3 ale clădirii au ieşit singuri.

Pompierii și vecinii spun că explozia ar fi fost provocată de o instalație de gaze improvizată. Nu se ştie încă de ce senzorul de gaze nu a funcționat.

Echipele de intervenție de la Inspectoratul de Stat în Construcții au constatat că structura de rezistență a blocului nu a fost afectată de explozie. Verificări fac şi angajații de la gaze și apă, care au oprit pentru moment furnizarea de utilităţi.

–––––––––––––––––

Din interior a fost scoasă o victimă – un bărbat de 84 de ani, prins sub o placă de beton, în stare de conştienţă, care a fost preluat de un echipaj SMURD. O femeie care a suferit un atac de panică a primit îngrijiri medicale.

Se fac verificări pentru căutarea altor posibile victime. Până în acest moment echipele de salvatori au evacuat 30 de locatari. Sunt înregistrate pagube și la etajul 3.

Se pare că explozia s-a produs în urma unei improvizații la instalația de gaze.

(w620) Explozie i

Pompierii au solicitat sprijin de la Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru a realiza o evaluare a structurii de rezistenţă a clădirii.

În urma exploziei, numeroase elemente de construcție au fost dislocate (uși, ferestre, zidărie).

La fața locului acţionează cinci autospeciale de stingere, o autospecială SMURD, una pentru descarcerare, precum şi Detaşamentul Special de Salvatori.

(w620) Explozie Ã

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite