Explozie într-o cafenea din Sankt Petersburg | Un cunoscut blogger militar rus a fost ucis. Atentatul a făcut cel puțin 25 răniți

2 aprilie 2023, 20:06

Potrivit unor surse din anchetă, bomba artizanală a avut echivalentul a 200 de grame de TNT și a fost ascunsă într-o statuetă, care a fost adusă în cafenea de o tânără și amplasată lângă blogerul rus.

Cafeneaua în care a avut loc atentatul aparținea structurilor grupului de mercenari Wagner, iar în fiecare weekend aveau loc dezbateri pe tema situației din Ucraina.

Bloggerul militar Vladlen Tatarsky, al cărui nume real era Maxim Fomin, avea peste 560.000 de urmăritori pe Telegram și a fost unul dintre cei mai importanți dintre bloggerii militari influenți care au oferit un comentariu deseori critic despre războiul Rusiei în Ucraina, potrivit Reuters.

El s-a numărat printre sutele de participanți la fastuoasa ceremonie de la Kremlin din septembrie anul trecut, când a fost proclamată anexarea de către Rusia a patru regiuni parțial ocupate din Ucraina, o mișcare pe care majoritatea țărilor din cadrul ONU au condamnat-o ca fiind ilegală.

Vladlen Tatarsky este originar din Makiivka și avea 40 de ani. În 2014, el a luptat de partea RPD, iar ulterior s-a mutat la Moscova. Acolo a început să se numească scriitor și soldat.

Dacă Tatarsky a fost cel vizat, ar fi al doilea asasinat pe teritoriul rus al unei figuri proeminente asociate cu războiul din Ucraina, după Daria Dughina, fiica unui ultranaţionalist, ucisă în august în explozia maşinii în care se afla.

Grupul Cyber Front Z, care se prezintă pe reţelele sociale drept „soldaţii informaţiei Rusiei”, a indicat că închiriase localul pentru seara de duminică.

„A avut loc un atac terorist. Am luat unele măsuri de securitate, dar din păcate nu au fost de ajuns”, a declarat grupul pe Telegram.

Procurorul Sankt Petersburgului, Viktor Melnik, s-a deplasat la faţa locului, a precizat agenţia rusă de presă Tass.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite