Explozie în timpul unui discurs al premierului japonez. Un bărbat l-a atacat cu o fumigenă. În incident nu a fost rănită nicio persoană

15 aprilie 2023, 08:22

ACTUALIZARE Un bărbat în vârstă de 24 de ani a fost arestat după ce o bombă fumigenă a explodat în timpul unui miting electoral la care era prezent şi premierul japonez Fumio Kishida, în oraşul Wakayama, din vestul Japoniei, au relatat media locale, citate de DPA.

Şeful executivului japonez este în siguranţă. În incident nu a fost rănită nicio persoană.

Liderul japonez intenţiona să rostească un discurs de susţinere a unui candidat al Partidului Democrat Liberal (LDP) în alegerile locale.

În iulie anul trecut, Shinzo Abe, predecesorul lui Kishida, a fost împuşcat mortal pe stradă în timpul unui miting electoral în oraşul Nara. Atacul a provocat o undă de şoc în întreaga lume.

În incidentul de sâmbătă, bomba fumigenă a fost aruncată dintr-o mulţime de câteva sute de oameni. Potrivit martorilor prezenţi, explozia s-a produs la câteva secunde după ce presupusul autor al atacului fusese imobilizat la sol.

Japonia este considerată una dintre cele mai sigure ţări din lume şi are una dintre cele mai stricte legi privind armele. Duminică, miniştrii de externe ai ţărilor din G7 se vor reuni în prefectura japoneză Nagano. Premierul Fumio Kishida însuşi va găzdui un summit G7 în oraşul său natal, Hiroshima, în perioada 19-21 mai.

–––––––––––––––

Premierul nipon este teafăr şi nevătămat, iar un individ a fost arestat la faţa locului, a informat postul naţional de televiziune NHK şi alte media japoneze.

Imaginile de la fața locului arată mai mulți ofițeri de poliție, ținând un suspect la pământ. Premierul japonez Fumio Kishida se afla în vizită în orașul Wakayama pentru a ține un discurs electoral, pentru viitoarele alegeri locale din Japonia.

Incidentul vine după ce, anul trecut, fostul prim-ministru Shinzo Abe a fost împușcat mortal în timpul campaniei electorale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite