Explozia de pe șantierul Autostrăzii Moldova: Mai multe secțiuni ale magistralei de gaze vor fi mutate mai adânc în pământ și protejate suplimentar

23 octombrie 2023, 21:53

După explozia de acum o lună, lucrările de pe întregul tronson dintre Focșani și Adjud au fost oprite. Transgaz și compania națională de drumuri au verificat toate punctele în care viitoarea autostradă este proiectată să treacă aproape de magistrala de gaze. Mai multe secțiuni de conductă sunt modificate.

Conducta va fi îngropată mult mai adânc în pământ decât era în momentul în care muncitorul de pe șantierul autostrăzii a lovit-o cu un utilaj, în toiul nopții.

Deocamdată, la Călimănești nu se lucrează. Acolo durează mai mult până când specialiștii găsesc soluții pentru relocare.

Pentru siguranță, pe durata lucrărilor la magistrală, gazele au fost oprite în întreg orașul Focșani și în comunele învecinate. Dar oamenii au fost anunțați din timp.

Explozia de la Călimănești a ucis 4 muncitori și a rănit 5. Anchetatorii așteaptă rezultatele expertizei pe care o fac specialiștii de la Institutul pentru securitate și protecție explozivă, care va arăta cu exactitate cine se face vinovat pentru tragicul accident de muncă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă