Explozia de îmbolnăviri cu noul coronavirus pune presiune și pe salvatorii de la SMURD, care abia fac față transferurilor pacienților între spitale!

10 octombrie 2020, 21:55

Salvatorii SMURD București-Ilfov se ocupă de transferul bolnavilor infectați cu noul coronavirus între spitale, dar și de acasă la diversele unități medicale. Nu puține sunt cazurile în care pacienții în stare gravă sunt duși la Constanța, Brașov sau Tîrgu Mureș.

În dispecerat, telefonul sună continuu.

La 52 de ani, doctorul Dan Marinescu este unul dintre medicii experimentați ai serviciului de urgență. Este în SMURD de aproape 15 ani, însă o situație așa de grea, întinsă pe o perioada atât de lungă, nu a văzut niciodată.

SMURD București are pe fiecare tură 39 de echipaje de urgență, 6 salvări de terapie intensivă și un elicopter EC 135. Asta înseamnă 10 medici și 90 de paramedici.

După mai bine de 7 luni de pandemie, oamenii sunt obosiți și cu nervii întinși la maximum.

Salvatorii SMURD se așteaptă în viitorul apropiat la mult mai multe misiuni, în condițiile în care sezonul rece abia începe. Gripele sezoniere și COVID-ul ar putea pune la grea încercare și echipajele din prim ajutor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite