Expiră măsurile de compensare şi plafonare a preţurilor în energie. Responsabilii din domeniu caută noi soluţii

20 februarie 2022, 19:18

Blocul Naţional Sindical propune ca din facturi să fie eliminate, din aprilie, mai multe taxe. Acestea ar urma să fie acoperite din suprataxarea speculanţilor de pe piaţa pentru ziua următoare şi a producătorilor care au câştigat foarte mult din scumpirile recente.

Şi Asociația Energia Inteligentă consideră că un număr mai mare de români ar trebui să beneficieze de legea consumatorului vulnerabil. Propune, de asemenea, plafonarea câştigurilor în domeniu sau un impozit progresiv, care sa descurajeze scumpirile.

Şi regulile de funcţionare a pieţei ar trebui îmbunătăţite pentru eliminarea unor intermediari, consideră reprezentanţii marilor producători de energie.

În funcţie de discuţiile de săptămâna viitoare, Coaliţia de la guvernare ar trebui să ajungă la un acord în privinţa soluţiilor.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, declara recent că se va merge pe varianta prelungirii plafonării şi compensării după 1 aprilie. În timp ce şeful PNL, Florin Cîţu, preciza că acest lucru ar fi costisitor şi ar implica renunţarea la unele investiţii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă