Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș: Cu siguranță vom avea un val patru. În județele în care procentul de persoane imunizate este sub 30 la sută vor fi focare

28 mai 2021, 09:55

Măsurile de relaxare din acest moment descriu o viață mai mult sau mai puțin normală, a spus Răzvan Cherecheș. „Singurul lucru care a mai rămas este masca le interior și niște restricții la frontieră și la evenimente.În rest, suntem aproape de normal. Singura motivație de a reveni la normal nu mai este suficientă, cu atât mai mult cu cât avem un procent din populație care este scepticpentru că nu are suficiente informații”, a completat acesta.

Cu siguranță vom avea un val patru, care va începe în toamnă, atunci când ploile, când vremea se răcește și vom respira unii peste alții, a spus expertul în sănătate publică. „Nu cred că va avea amplitudinea pe care a avut-o valul trei pentru că vom avea deja un procent de persoane vaccinate, dar în toamnă se va face diferența între procentele de persoane vaccinate din fiecare județ. Acolo unde procentul pesrsoanelor vaccinate va fi 50-60 la sută, mă îndoiesc că va fi o creștere semnificativă a cazurilor de îmbolnăviri. În județele cu persoane imunizate sub 30 la sută vor apărea focare, va crește numărul persoanelor internate la ATI și cel mai probabil, restricții” a explicat Răzvan Cherecheș.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite