Expert: Vaccinarea întregii populaţii a Germaniei va dura până în 2022

Vaccin coronavirus
Vaccin coronavirus
2 decembrie 2020, 14:14

Thomas Mertens, directorul Comitetului Permanent pentru Vaccinare (STIKO), a spus că vaccinarea întregii populaţii a Germaniei va dura până în 2022, din cauza capacității limitate.

„Dacă se administrează vaccinul de la 150.000 până la 200.000 de doze pe zi, în cinci sau șase zile pe săptămână – presupunând că vaccinurile sunt disponibile și oamenii sunt dispuși să fie vaccinați – puteți calcula cât va dura”, a afirmat Thomas Mertens, pentru Rheinische Post, conform Reuters. „Ai avea nevoie de 100 de zile pentru a vaccina 15 milioane de oameni”, a adăugat acesta.

Germania se grăbește să pregătească centre de vaccinare din întreaga țară, astfel încât să poată începe vaccinarea imediat după aprobări.

Moderna și Pfizer-BioNTech se află într-o cursă strânsă pentru a-și lansa vaccinurile anti-COVID-19 după ce ambele companii au cerut aprobare de urgență de la Uniunea Europeană.

Marea Britanie a aprobat miercuri vaccinul Pfizer-BioNTech, devenind prima țară care face acest lucru.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că de la 60% până la 70% din populație ar trebui să dobândească imunitate, fie printr-un vaccin COVID-19, fie prin infecție, pentru ca Guvernul să ridice restricțiile.

Vaccinarea nu va fi obligatorie în Germania.

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite