Expert al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor: Cele mai bune arme în lupta cu coronavirusul sunt nivelul ridicat de igienă și precauție maximă în raport cu cei din jur

26 martie 2020, 18:55

“Aceasta este cea mai gravă situație de urgență medicală din ultimii 100 de ani. Motivul pentru care a avut loc o răspândire atât de rapidă e mai greu de explicat. Cea mai probabilă explicație este că au venit multe persoane din China în Europa înainte ca noi să începem să detectăm cazuri aici”

Medicul Sergio Brusin e șeful echipei de criză axată pe capacitatea de răspuns a statelor din comunitatea europeană în fața pandemiei de coronavirus.

În interviul în exclusivitate acordat pentru TVR, epidemiologul spune că urmează câteva luni grele pentru oamenii de pe întreg continentul.

România, neobișnuită cu laudele la nivel european este, de această dată, prezentată ca exemplu pozitiv.

„Eu cred că e foarte bine ceea ce a făcut România. Europa nu își permite să aibă în România aceeași situație gravă din nordul Italiei sau din Spania. Se lucrează la mai multe tratamente și posibile vaccinuri. Când vor fi gata nu se știe. E foarte posibil ca o parte semnificativă a populației să devină imună fie pentru că s-a vindecat fie pentru că vor fi tratamente disponibile și atunci boala e posibil să dispară sau să se manifeste la un nivel foarte scăzut. Foarte mulți se vor îmbolnăvi și apoi vor fi imuni”.

Expertul Centrului European pentru Controlul Bolilor a mai spus că nu există dovezi că o persoană vindecată de COVID 19 se poate îmbolnavi din nou.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite